ASTROLOJİ

OĞLAK BURCUNUN 29. DERECESİNDE PLÜTONİK MAVİ DOLUNAY

YAZAR : Işıl Yıkılmaz

21 Temmuz 2024


OĞLAK BURCUNUN 29. DERECESİNDE PLÜTONİK MAVİ DOLUNAY!
BURÇLARA ETKİLERİ NELER OLACAK, GENEL OLARAK VERDİĞİ MESAJ…
Yükselen burcunuzu mutlaka okuyun!
21.07.2024
13:17:07 Dolunay
Plüton etkili
Dolunay anının yükselene Terazi
Asc yöneticisi Venüs Aslan 11. ev
14:26 Neptün sextil son açı dolunay oğlak
14:47 Ay Kova geçiş
16:14 Ay & Plüton tam kavuşum
22:04 Venüs 6 Jüpiter sextil
URANÜS VE ALGOL TETİKLENİYOR
CİRON’A KARE AÇISI YAPIYOR
DOLUNAYIN GÜNDEMİ:
* Tamamlanmayanlar tamamlanacak
*Aile, evlilik, iş konularında son kararlar verilecek.
*kariyer, otorite figürleri, yöneticiler ile ilgili konular gündeme gelecek.
*Diş, eklem kemik sağlığı, kazalar, ile ilgili konular
*Bastırılmış duygular
*Fanatik bağlılıklar
*Tutuculuk
* sadece kendi hayatının sorumluluğunu alman gerektiği
* Karamsarlık ve negatif düşünceleri bırakmak
* Yalan enerjisi
DEĞİŞİME DİRENMEK YERİNE, GELENİ KABUL ET. ‘DÜZENİM BOZULUR, HAYATIM ALT ÜST OLDU DİYE ÜZÜLME. NERDEN BİLİYORSUN HAYATIN ALTININ ÜSTÜNDEN DAHA İYİ OLMAYACAĞINIZ?
2. Oğlak Dolunayını yaşayacağız ve uzun süre hayatımızın kırılma zamanı olarak hatırlayacağız. Hem Plüton kavuşumu olması hem de 29 derecenin Plüton etkisini veriyor olması bu dolunayı katmerli yapıyor diyebilirim. Abu dolunayda konumuz sorumluluklar. Hayatına yeni yön verecek sorumluluğu alabilir misin, değişime izin verirken gereksiz sorumlulukları bırakabilir misin, önce kendin için yaşamayı istikrarlı hale getirebilir misin?
Öncelikle bu dolunay kötü duyguların hepsini açığa çıkartıyor. Kin, nefret, intikam, yargı, kıskançlık, öfke… işte bunlar Dolunayın tuzakları çünkü tam anlamıyla diyor ki; ‘’ kötü olan duyguyu yaşarken hiç yabancılık çekmiyor hemen o duyguya girebiliyorsun. Fakat söz konusu iyi olmak olduğu zaman aynı cesareti gösterebilecek misin? Bu duygularla seni sınarken sen yargısız, anlayışlı, iyi niyetli olabilecek misin? Eğer olursan sınavı geçer mükafatını alırsın’ mesele kötü olmak değil, yüreğin varsa iyi olmayı başar! ’diyor.
Sizde farkındasınız pek nahoş olmayan şeylerden bahsedeceğimin değil mi? Aslına bakarsanız görünüşte evet biraz sert bir süreçten geçiyoruz. Fakat hayatımızda bir ilk değil böyle durumlar. Kim bilir her birimizin kaç vedası, kaç bitişi, kon sonu ve kaç yası, yarası, ayrılık acısı var! Bu sefer yaşayacaklarımız aslında dönüşüm niteliğinde hani bazen üzüldüğümüz şeylere sonrasında ‘iyi ki’ deriz ya işte öyle bi’ şey. Sahip olunanlar hep kalsın derz ama dünya değişirken yerimizde saymak bizim için güvenli değil aksine krizli, toksit durumlar yaratır. Aslında bu günlere hazırlandık. Retrolar, tutulmalar hep değişimi işaret etti. Geçen ay başladı 1. Sınav kimler nelere direndi bırakmadıysa bu dolunayda bırakacak çünkü sonu önünden hayırlı olacak. Size şöyle anlatayım. Çocuğunuza sağlıklı beslenmesi için balık aldınız ve yedirdiniz. Çocuğunuzda bu balığı öyle sevdi ki her öğün neredeyse yemek istiyor. Fakat o balık zamanı geçtiği için toksitlerdi ve çocuğunuza yedirirseniz zehirler, hasta eder değil mi? Peki bu duruda o balığı bırakmak istemeyen çocuğunuz bağrış çağrış ağlasa, üzülse, bırakmak istemese yine de yedirir misiniz yoksa onun sağlığı için o balığın yerine yeni tap taze bir balık mı alırsınız?
İşte hayatınızda artık size katkı olamayın her şey son buluyor.
Sistemin bu dönem yapmak istediği sizi sınamak olacak.
KÖTÜYLE BAŞA ÇIKMAK KOLAYDIR. CESARETİN VARSA İYİ OLANLA BAŞA ÇIKABİLMEKTİR.
Bu dönem duygularınızı kontrol etmelisiniz. Çünkü sizi sınayacak. Karması olanlar ilahi adaletin mahkemesinin sonucunu alacak ve alma verme dengesi gerçekleşecek. Kıskançlık, şüphe, intikam gibi duygularınızı ön plana çıkartırken asıl yapmak istediği ne kadar iyi kalabilmeyi yargısız olmayı, şükretmeyi, ahde vefayı bilemeyi hatırlatacak. Eğer siz gerçekten mütevazi ve şükür enerjisinde yargısızsanız hediyelerini kat be kat alırsınız ama bu duygu tuzağına düşerseniz. Tarih size her an bu günleri hatırlatır.
Tabi kimimize ders niteliğinde de olacak, eğitecek ve hayat dersi verecek. Kim neyi abarttıysa, kim kul hakkına girdiyse ve kim insanların nefsini çekecek şeyler yaptıysa ve olduğundan daha başka göründüyse, kim şımardıysa ve kim ona katkı olanları yarı yolda bıraktıysa tabi ki onlar da bu yaşatılanların bedelini maalesef ödemek zorunda kalacak. Sistem alma verme dengesiyle çalışır. Verdiğini şımarıkça kullananlar haklarını böyle kullanmanın dersini alacaklar. Siz bu günlerde kalp kırıcı sözlerden, davranışlardan uzak durun çünkü ilahi adalet hiçbir zaman adalet terazisinin dengesini bozmaz.
Kalbi kırılmış birinin ahı, kalbi kıranın peşini bırakmaz. Nereye gitse, nerde olursa olsun onu bulur.
Burçlardan bahsetmeden önce şunu söylemeliyim; öncelikle yükselen burcunuzu okuyun. Ve bireysel haritanızda dolunay hangi evinize düşüyorsa o evin konularında size dönüşüm yaşatacaktır.
Hadi şimdi burçlara etkisine bakalım:
KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ: Zenginliğin, yalnızca maddi güçten geldiğine inancın var; aslında zenginlik sende var olan öz değerlerin. Bu farkındalığı ayrımsayacağın bir döneme giriyorsun.
Ahlakın, bilgi birikimin, terbiyen, mütevaziliğin, sadeliğin ve tebessümündür gerçek zenginliğin… Fark edeceksin.
Ve bu Dolunay ile kariyerinde bir dönem bitiyor. Dolunay hayatında disiplinli olacağın, işine ve ailene odaklanacağın bir döneme işaret ediyor.
BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA: ‘’İnandıklarının peşinden git’’ diyor dolunay sana. Sustuğun katlandığın ve düzenim bozulmasın diye daha kısıtlı alanda yaşadığın her şeye son verme zamanı. Katkısı olmayanla vedalaşma zamanı da diyebilirim. Kendini neye inanmaya ikna ediyorsun? Düzenin bozulmasın diye ‘‘evet’’ dediğin her şeye son noktayı koyma zamanın geldi.
Artık öncelik ‘‘sen’’… Bazen vazgeçebilmek yeni hikayelerinin ilk adımıdır.
İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER: Kaybettiğini düşündüğün ‘‘şey’’lerin ardından üzülme, bazen kayıplar, kazanımı beraberinde getirir. Eğer görmeyi seçersen, her kriz senin için kazanç olacak. Yaşadığın zorluklar ve hayal kırıklıkları yeni fırsatları, yeni kazanç kapılarını beraberinde getiriyor. Sen yeter ki gidene üzülmek yerine, gelen şansları karşılamaya gönüllü ol.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ: İlişkilerde iki kavram var; denge ve bedel. Sana verilen yer neresiyse, sen de aynı yere yerleştir karşındakini.
Ne bir eksik olsun ne bir fazla. Ne bedel öde ne değerli olmayı bekle. Olması gerekenden fazla yaptığın her fedakârlık karşılığını almadan verilen her duygu,
Öz değeri azaltır. Fedakârlık yapmak bir süre sonra yapman gereken görev haline gelecektir. Bunu hep hatırla.
ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN: Kendini herkese uyacak şekilde budayan, bir süre sonra kendini yontup bitirirmiş… Bir tane hayatın var.
Hayatını, çevrene; muhteşem, güçlü ve başarılı göstererek, onların ne diyeceğini düşünerek geçiriyorsun. Boş ver gitsin! Kusursuz olmak için değil, iyi hissetmek, yüksek oluşta olmak için yaşa biraz da. Ruhun şifalansın mesela.
BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK: Sen kendine verdiğin değer kadar değer görürsün karşındakinden bunu unutma! Kimse senden daha kusursuz ve mükemmel değil. Hata yapmak seni eksiltmez; sınırlarını belirle ve kendini aşka feda etme… Işığının parlaması için önce yanman mı gerekir? Aşk canını yaktıysa üzülme, yanan ateşinin alevi, seni parlatan ışığa dönüşüyor.
TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ: Geçmişin tıpkı aynan gibi önünde bu aralar…
Zaman dediğin şey nedir? Geçmiş, şimdi ve gelecek.
Geçmiş ve gelecekte hayaldesin; ama unutma şu anki seni sen yapan ise geçmiş öğretilerin. Yapman gereken geçmişle yaşamak değil, öğretilerini alıp bugünü, ‘‘an’’ı yaşamak. Geçmişi değiştirmeye çalışmak yerine, kabul et ve yoluna tecrübelerinle devam et…
Ailende, evinde, yakın çevrende gördüğün her kötü olayı ya da sana uygun olmayan dayatmaları, kaderin olarak kabul etmek zorunda değilsin.
Senin kaderin senin seçimlerine ve senin çabana bağlı.
Bunu hep hatırlat kendine.
AKREP VE YÜKSELEN AKREP: Düşüncelerini, hayatı, zamanı, akışı, zihni…
Her şeyi kontrol etmeye çalışmaktan biraz yoruldun. Belki de hayatın senin için, senden bağımsız harika planları vardır? Direnerek, direnç göstererek sıkıştırıyorsundur belki de hayrına olan enerjiyi… Hadi artık ‘Direnme, bırak gelsin. İzle geçip gitsin.’’
Derler ya dinleyeni olmadığında değil, anlayanı olmadığında sessizleşirmiş insan! Bu dönem çevrene değil, düşüncelerine, fikirlerine, derin odaklan. Direnme, kulak ver…
Yolu seninle yürümek isteyenleri al sadece yanına…
Zorla değil, gönülden ve kalpten olanları.
YAY VE YÜKSELEN YAY: Yüksek enerjin, neşen, dinamikliğin… çevren tarafından tam da anlaşılamıyor değil mi?
Eleştirmek, yargılamak ya da yadırgamak kolay olan ve çevren sanki hep bunu yapıyormuş gibi hissediyorsun bu aralar. Sen yolunda yürümeye devam et ve Mevlana’nın şu sözünü hatırlat kendine; ‘‘baktığın benim gördüğün sensin’’…
Bugün kendi geleceğin için konforlu alan yarat kendine ve kimsenin güvenini sarsmasına izin verme.
OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK: Ağaç dalındayken bilmezmiş yaprağın değerini, düşüp, geçip gittiğinde anlarmış kıymetini. Hayatının en güzel zamanlarını kaybetmeden, yaprakların düşmeden anlamalısın sen deki ‘‘değer’’i önce kendini sevmen gerektiğini, duygularının ne kadar değerli olduğunu. Unutma değişim önce seninle başlayacak. Gerektiğinde hayır diyebilmek, kendi hayatını yaşaman demektir. Gönülsüz, her şeye evet demek ise başkalarının hayatını yaşaman demektir.
KOVA VE YÜKSELEN KOVA: Hayatın hep dışa dönük, sosyal ve kalabalık.
Yalnızlık kelimesi belki bilmediğin fakat tanışmak da istediğin bir kavram. Bu günlerde iç dünyana dönmek, kendi hayatınla ilgili sorgulama yapmak isteyebilirsin. Bilinçaltının derinlerinde seni kısıtlayan duygularla yüzleşmek, rutin hayatına şifa getirecek. Karmik döngünü değiştireceğin ve yepyeni aydınlanmalar yaşayacağın bir döneme giriyorsun. Karanlık seni korkutmasın.
BALIK VE YÜKSELEN BALIK: Bazen bazı kişilerle çıktığın yolun tamamını değil, sadece yol ayrımını verir hayat. Yönünüz belli bile olsa bu değişmez ve yollarını ayırabilirsin. Bazen fikir çatışması bazen farkındalıkla girersin yol ayrımına. Yaşam seçimler ve bu seçimlerin sonucunu deneyimlemektir.
Hayatta her vedanın ardında bir merhaba vardır…
Astrolog:
Işıl YIKILMAZ
İNST: @isilisilastro

OĞLAK BURCUNUN 29. DERECESİNDE PLÜTONİK MAVİ DOLUNAY

YAZAR : Işıl Yıkılmaz

21 Temmuz 2024

ASTROLOJİ

İlgili Başlıklar


Copyright 2024